Naše poslání

Chceme vařit prvotřídní tradiční české pivo. Vrátit českému pivu osobitost, chuť a charakter. Najít v něm to řemeslné kouzlo, které uchvacovalo naše předky a jejich pivo potom celý svět.

Chceme vařit a představovat vám mnoho piv mezinárodních stylů a typů. Pivovarnictví je cca 9 tis let staré řemeslo. Do Českých zemí se dostalo až vlivem Keltů na sklonku prvního tisíciletí po Kristu. Nedivme se, že světové pivovarnické bohatství obnáší mnoho známých typů piv, které jsou ve světě známé po dlouhá staletí a prošly si svým vývojem.

nase-poslani_326x391Ve světě existuje téměř 100 různých druhů a typů výborného piva. V České republice se průmyslové pivovary zaměřují převážně na jeden z těchto typů piv, a to je spodně kvašené pivo plzeňského typu. Toto pivo si hned od svého vzniku v 19. století právem o zařazení do světové tabulky pivovarnictví. Samozřejmě při dodržení tradičních postupů, kvalitních surovin a tehdejší precizní práce sládka.

Z těch mnoha typů piv zná ale Česká republika dodnes jen velmi málo. Chceme zvyšovat povědomí jak o krásných tradičních českých, tak i mezinárodních stylech vaření piva. Chceme také inovovat již zapomenuté nebo opomíjené styly piv světové provenience a nabídnout je pro ochutnání a porovnávání s naším místním pivem. Myslíme si, že čeští spotřebitelé si zaslouží mít možnost vyzkoušet vše, co s sebou přináší jak bohatá česká kultura pivovarnictví, tak ale i expanzivní pivovarnické kultury po celém světě. Myslíme si, že pivovarnictví je skutečné řemeslo mistrů sládků z celého světa.

Pivovary byly v Praze zavírány od roku 1899, v posledních letech poměrně často svými mezinárodními mateřskými mezinárodními korporacemi. Poslední pivovar byl postaven v roce 1966 na severní Moravě. Od té doby se v České republice, zemí s největší spotřebou piva na osobu na světě, žádný nový větší pivovar neotevřel!

Naší vizí je vrátit do pivovarnictví časy, kdy se pivo neředí vodou a kde si můžete přečíst suroviny, ze kterých jsou piva vyrobená na jejich etiketě. Piva, u kterých se nezkracuje doba kvašení a zrání a jsou vyráběná jen z těch nejkvalitnějších ingrediencí. Vaříme desítku, která je skutečně desítkou, vaříme dvanáctku, které se řadí mezi řádně plné ležáky. Chmelíme několikrát a bereme to jako samozřejmost. Používáme české slady a chmely pro česká piva a světové slady a chmely pro piva známá ve světě především jako svrchně kvašená.

Vyrábíme skvělé pivo založené na kvalitních recepturách v kombinaci s tradičními metodami. Stejně tak jako i dobrý sýr nebo uzeniny potřebují svůj čas pro zrání, potřebuje ho i kvalitní ležák. Pro zachování kvality se nedá nic uspěchat.